Saariretket

Opastettuja saariretkiä järjestetään 2-12 hengelle. Myös isommat ryhmät ovat sopimuksen mukaan mahdollisia.

Porvoon, Sipoon ja Helsingin saaristossa paljon luonnonkauniita ja rauhallisia saaria, joissa voi retkeillä vapaasti. Esim. Uudenmaan virkistysalueyhdistyksellä on useita upeita saarikohteita alueella.

Saariston eläimistö on monipuolinen. Retkillä on hyvä mahdollisuus esim. merikotkan, kalasääsken tai hylkeen näkemiseen. Myös perinteisiä saaristokulttuurikohteita on säilynyt.

Retkille lähdetään joko yrityksen tukikohdasta Porvoon Gäddragista tai Helsingin Puotilasta. Muista paikoista lähtevistä retkistä sovitaan aina erikseen.

Retkien hintaan sisältyvät maittavat retkieväät. Yli neljän hengen ryhmien on mahdollista lisämaksusta tilata retkien yhteyteen tai retkien jälkeen luontoruokailu. Ruoan menu ja hinta sovitaan aina tapauskohtaisesti.

Alempaa löydät esimerkkejä opastetuista retkistä. Retkiä on myös mahdollista räätälöidä toiveidenne mukaan. Esimerkiksi kuljetus saarikohteeseen ja nouto sovittuna aikana onnistuu hyvin. Katso kuljetuksista lisää sivulta: ”saaristokuljetukset”.

Retkivaihtoehtoja

”Nautiskelua saaristossa vaikkapa töiden jälkeen” – Retkellä siirrytään veneellä rauhaisasti johonkin valittuun saarikohteeseen, jossa on mahdollisuus käyskennellä, fiilistellä ja tehdä luontohavaintoja. Lisäksi nautitaan maittavat retkieväät nokipannukahvien kyytipoikana. Retken pituus neljä tuntia.

”Lintu- ja hyljeretket” – Retkellä keskitytään lintu- ja hyljehavaintojen tekemiseen sisä-, väli- tai ulkosaaristossa. Tarpeen mukaan jalkaudutaan saariin ja luodoille. Retki soveltuu hyvin lintuharrastajille sekä muille saariston linnuista ja eläimistä kiinnostuneille. Retken pituus joko neljä tai kuusi tuntia.

”Saariston kulttuurikohteet” – Retkellä vieraillaan etenkin Helsingin ja Sipoon edustan omaleimaisissa saarikohteissa. Vene voidaan suunnata esim. Laajasalon Villinkiin, Eestiluotoon, Pirttisaareen, Söderskärin majakalle (huhti, elo- ja syyskuu), Vallisaareen yms. Kaikissa kohteissa on hyvin aikaa käyskennellä ja nauttia saaristoluonnosta. Eväät ja kahvit nautitaan aina myös saaressa.

”Makoisat löylyt aavan meren äärellä” – Retkellä on mahdollisuus saunoa telttasaunassa valitussa saarikohteessa, pulahtaa vilpoisaan meriveteen sekä nautiskella retkieväistä ja kauniista maisemista. Retken pituus on kuusi tuntia. Retken osallistujamäärä 4-7 henkeä. Retken hinta on 120 € hlö.

”Saunareissu” – Retkellä fiilistellään ensin merellä, jonka jälkeen mennään saunomaan johonkin Helsingin edustan lukuisista saunoista. Saunomisen, uinnin ja saunaeväiden nauttimisen jälkeen voidaan reissu lopetella rauhaisalla meriajelulla kohti kotisatamaa. Retken hinta ja osallistujamäärä sovitaan aina tapauskohtaisesti.

”Kesäinen saaristo iltayönä” – Retkelle lähdetään illan suussa. Retkellä nautitaan saariston kesäisistä äänistä ja hämystä. Retkieväät syödään jossain kauniissa saarikohteessa. Retken pituus joko neljä tai kuusi tuntia. Retki järjestetään vain kesäkuukausina.