Yritys

Saaristoluonto, kalastus, retkeily ja veneily ovat aina olleet tärkeä osa elämääni. Lukemattomat tekemäni retket yli 30-vuoden ajalta Uudenmaan ja Turun saaristossa ovat osoittaneet, että saaristoluonnossa on kauneutta ja rauhaa, josta aika harvat pääsevät nauttimaan. Pitkään haaveenani olikin perustaa saaristossa retkiä järjestävä yritys. Vuonna 2017 suoritin kalastusoppaan ammattitutkinnon. Samalla toteutin haaveeni ja perustin yritykseni Porvoon kala- ja saariretket.

Toimintani ydinajatus on järjestää turvallisia, monipuolisia ja kohtuuhintaisia retkiä siten, että mahdollisimman monella ihmisellä on mahdollisuus lähteä mukaan. Retkillä voidaan joko kalastaa tai vain nautiskella kauniista saaristoluonnosta. Tärkeintä on rento yhdessäolo, uusien asioiden oppiminen, hienojen kokemusten saaminen ja rauhoittuminen osana saaristoluontoa.

Retkitoiminnalla on kaksi tukikohtaa. Toinen on Porvoon Gäddragissa, noin 20 kilometriä Porvoon kaupungista Pellingin saariston suuntaan. Matkaa Helsingin Itäkeskuksesta kertyy noin 67 km ja ajo-aikaa noin 55 minuuttia. Tukikohdassa on suojaisa ja kaunis ranta, josta on hyvä lähteä retkille. Rannassa on pieni ranta-aitta vaatteiden vaihtoa varten, grillausmahdollisuudet ja makoisien löylyjen telttasauna. Toinen tukikohta on Helsingin Puotilassa, josta on erittäin helppo lähteä Itäisen-Helsingin ja Sipoon saaristoon. Paikalle pääsee kätevästi omalla autolla tai metrolla.

Tervetuloa retkille!

Jarkko